zondag, juli 30, 2006

intelligentiespelletjes voor hondenDe bekendste ontwerper van houten intelligentiespelen voor honden is Nina Ottosson.
Haar ontwerpen zijn grandioos maar de prijs ligt hoog, rond de 38 euro per stuk.Op ebay vond ik een duitse klusser ( www.dog-intelligenz.de) die hele aardige spelen in elkaar bastelde voor rond de 10 euro per stuk en van hem heb ik 4 spelen gekocht.Bij de spelen gaat het er om dat de hond elke keer weer een andere techniek moet toepassen om het lekkers uit de gaatjes in het hout te krijgen. Het is vreselijk leuk om te zien hoe bedreven honden daar in kunnen worden en hoe enthousiast ze zijn tijdens het zoeken en vinden van oplossingen. Hier een aantal foto's van Chi-ka met 1 van de spelen. Waar Zena de dekseltjes uit het spel ragt, pakt Chi-Ka ze netjes met haar tanden op.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een slimme en welopgevoede Chi-Ka!

Gera

Elsbeth zei

Erg leuk die speeltjes! en het oplossend vermogen zegt niet alleen iets over de intelligentie, maar ook over het karakter van de hond. Het ongeduld van Zena bv.

In dezelfde sfeer heb je de KONG, bij mijn honden altijd weer een groot succes.
Een langwerpig hol rubber speeltje dat met allerlei lekkers gevuld kan worden. Recepten voor de beginner en voor de gevorderde peuteraar op internet te vinden.
De variatie aan vulling houdt het spannend.

Wat ook zeer gewaardeerd wordt door mijn honden met deze hitte is een vulling van bouillon, of karnemelk, al dan niet met wat hondenvoer erdoor, en dan invriezen.
Een heerlijke verkoeling en bezigheidstherapie, want het lekkers moet door een klein gaatje naar buiten gelikt worden.

En dan nog een tip, in de dierenspeciaalzaak best prijzig (vanaf 10 euro) maar af en toe heeft de Aldi een speelpakket voor de hond met 5 speeltjes voor 2 euro, en daarin zit een prima KONG.