vrijdag, juli 21, 2006

Brooke Hospital for AnimalsDe Brooke stichting www.Brooke.nl , opgericht in 1934, werkt aan een verbetering van de leefomstandigheden van werkpaarden en -ezels in Egypte, Jordaniƫ, Pakistan, Afghanistan en India. In veterinaire hospitaals en mobiele klinieken wordt gratis diergeneeskundige hulp verleend en voorlichting gegeven.
Ook voorziet Brooke Hospital in watertroggen en overdekte standplaatsen in de gebieden waar deze het hardst nodig zijn.


De werkdieren worden vrijwillig door de eigenaar naar een hospitaal of mobiel onderkomen gebracht en gratis behandeld, tenzij de eigenaar voldoende draagkrachtig is.

Er wordt geen enkel dier uit de kliniek ontslagen voordat het volledig in staat is om weer aan de slag te gaan. Alle paarden en ezels krijgen bij vertrek nieuw hoefbeslag, slecht passend tuig wordt hersteld of vervangen.

Dieren die hopeloos verlamd of gewond zijn worden van de eigenaar gekocht en krijgen, mits ze geen pijn lijden, een aantal zorgeloze dagen voordat men ze in laat slapen.
Straatarme eigenaren die volledig afhankelijk zijn van hun dier krijgen een kleine financiƫle vergoeding voor de tijd dat hun dier in de kliniek wordt behandeld.

Drachtige merries die voor de bevalling zijn opgenomen blijven 4 weken na de geboorte samen met hun veulen in het hospitaal.

Eigenaren krijgen altijd instructies over de manier waarop ze hun dier in het vervolg moeten verzorgen, dit is een fundamenteel aspect van het werk dat niet genoeg benadrukt kan worden!!

Op 3 september 2006 om 12:10 uur zal er op nederland 2 een marathonuitzending te zien zijn over het werk van de stichting Brooke Hospital.
KIJKEN DUS! Want deze stichting doet prachtig werk!

Geen opmerkingen: