zondag, juni 01, 2008

Podencodag 2008

Zo'n podencodag is eigenlijk een vorm van groepsdynamica voor Spaanse honden.
Aangezien het allemaal op vrijwilligheid gebaseerd is en niemand gedwongen wordt tot teambuildingsgedrag, groepsgesprekken en gezellig samenzijn kan iedere hond gewoon zichzelf zijn.
Ondanks het gepor van bazen en bazinnen vergezeld van aanmoedigende woorden als: "ga nou toch eens lekker rennen" en "kijk wat leuk, ga maar lekker spelen", kan iedere hond zo lang als hij wil de kat uit de boom kijken en om bepaalde redenen juist niet en met niemand gaan spelen...
Daar hebben bepaalde podenco's echt een handje van.
Dit in tegenstelling tot de galgo's en een enkele behaarde Mexicaan, die hadden de dag van hun leven.
Het losloopveld werd een racebaan en kletsende tweebeners werden professioneel omzeild terwijl de, in zekere zin verdwaasde, podenco's als publiek stond toe te kijken.
Mexicaanse en Spaanse macho-reuen hielden zich met belangrijkere zaken bezig zoals territoriummarkering en goed blufwerk.
Aan het eind van de dag toen de massa huiswaarts keerde kwamen de podenco's een beetje los. Eindelijk!


Foto's van RALF@:

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is zo te zien weer een heel leuk en gezellig dagje geweest!

groetjes
Gera

Anoniem zei

Wat een mooi stel honden bij elkaar.

gr. Bianca

miss Marple zei

Het was weer een gezellig dagje. Mijn podenco vond het wat minder succesvol. Die kreeg opeens zo'n overdoses honden om zich heen en bij het vrouwtje. Ik kreeg de indruk dat ze bang was dat ik een andere hond mee naar huis zou nemen i.p.v. haar, want ze bleef constant dicht bij me in de buurt hangen. Voor het vrouwtje was het een leuke dag.
Groetjes Mar