dinsdag, juni 17, 2008

Hondenbos 't Leesten bij Apeldoorn

Het hondenbos tussen Apeldoorn en Hoenderloo naast de Leesterheide is een omheind hondenbos. Een unicum in Nederland. Helaas bleek het hekwerk grotendeels nogal laag te zijn. Slechts de zijde aan het Flipsbos is zeker 2m hoog, voor de rest van het hekwerk hoeft een beetje Podenco Ibicenco zijn benen niet echt hoog op te trekken. Helaas. Ik durfde het met Rufina dus niet aan.
Ik kon haar wel even flink loos laten gaan toen we een hond ontmoetten die er wel zin in had om haar even achterna te zitten. Toen kwam het, zoals ik al verwacht had, niet in haar op om de bossen rondom het hondenbos te gaan verkennen.
Toch heb ik een erg goed gevoel aan het hondenbos overgehouden. Het is niet erg groot maar enorm gevarieerd, allerlei heuvels, paden, plassen en kronkelwegen. Er is bos, heide en water en je kunt er als je wilt "uren" rondlopen en het gebied kris-kras doorkruisen.
Daarnaast is er de "natte neuzenroute". Een vochtige naam voor een hele leuke wandeling voor honden en eigenaren. Nog mooier zijn de bospaden buiten deze route, helaas moet hier de hond aan de lijn, mogelijk vanwege de wilde zwijnen in dit gebied.
Al met al een reden om nog een keer terug te gaan en een betere camera mee te nemen.

Een Konijnachtige!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Calsti