maandag, maart 12, 2007

Angel vervolg


Uit het biopt dat gemaakt is van de stevige, losliggende (los van het bot, vast aan de huid) bult van Angel bleek dat er ontstekingscellen waren aangetroffen en mogelijke sarcoomcellen. Van deze sarcoomcellen kon men niet met 100% zekerheid zeggen dat het ook zonder twijfel om deze kwaadaardig cel ging. Echter een sarcoom met ontsteking sloot men niet uit.
Ik heb vervolgens een afspraak gemaakt voor een operatie voor een week later.
In de tussentijd wilde ik proberen de ontsteking kleiner te laten worden zodat de tumor beter en makkelijker verwijderd kon worden.

Om de ontsteking te laten slinken gaf ik Angel Echinacaetabletten, vit.C, vit. B en Arnicadruppels, drie maal per dag in kleine (kinder)hoeveelheden vermengd door wat vla.
Overdag spoot ik op het intussen wat beschadigde oppervlak van de bult met Calendula wondspray wat ik afdekte met een gaasje en verband.
S'Nachts kreeg Angel een nat verband met een 1% oplossing van Himalayazout.
En het had resultaat!
De bult 1 dag voor het biopt, 4 maart:

En de bult 7 dagen na het biopt en 4 dagen na de uitslag, 11 maart:

Zoals je kunt zien is het grootste deel van de bult verdwenen. Het betrof aanvankelijk een bult van 1cm bij 1 cm. Ik heb het haar ruim om de bult zo kort mogelijk geknipt om het proces zo goed mogelijk te kunnen waarnemen. Onder de beschadigde huid zit nog steeds een zwelling.Deze zwelling echter is niet hard of rond maar het is meer een soort zacht schijfje. Het kan nog een resterende ontsteking zijn, het kan het sarcoom zijn.

Na 3 nachten natverband wilde Angel het niet meer (mogelijke irritatie) en ben ik er mee gestopt, de oppervlakte droogt goed en ziet er schoon uit. Ik zal zien hoe het zich ontwikkelt.

woensdag 14 maart: Ik heb besloten de operatie uit te stellen na overleg met de dierenarts. Angel krijgt nu naast de Echinacaetabletten, de Biergisttabletten, de vit.C ook nog Silicea D12. De resterende plek ga ik behandelen met TeaTree olie. Ik geef haar nog een week, misschien 2, dan moet de bult weg zijn. Zo niet, zal ze alsnog geopereerd moeten worden.

zaterdag 17 maart: De lichte zwelling begint te verdwijnen. De tumor heeft zich schijnbaar ontwikkeld als een histiocytoom, maar dan wel veel en veel sneller!! En dan doel ik vooral op het herstel:
Ik ga er op dit moment van uit dat er geen operatie meer nodig is omdat er nu niets meer zit wat weg gehaald zou kunnen worden.

Met dank aan Gera voor al haar advies en diergeneeskundige aanwijzingen, Bianca voor het geven van Reiki en alle belangstellenden met wie ik kon overleggen. Het immuunsysteem van Angel is dankzij jullie hulp, de echinacae, de arnica, de vitamine C en B, de silicea, het himalayazout, de tea tree en misschien zelfs het sugilietsteentje sterk genoeg geweest om de bult in een enorm tempo uit de weg te ruimen.

Daarnaast wil ik de uitvinder van het Zelfcohesief Ficatiewindsel (39% viscose, 61% polyamide, lengterek ca. 115%) hartelijk bedanken! Met dit zelfklevend rekverband kan iedereen met gemak en in zeer korte tijd met slechts 1 hand een hondenpoot verbinden!

Geen opmerkingen: