vrijdag, oktober 20, 2006

spaanse hond zoekt een thuis


Mijn vriendin Birgit vangt met haar kleine duitse hondenstichting www.initiative-streunerhunde.de een aantal honden op die zij probeert te herplaatsen in Duitsland. Zelf heeft ze een groot huis met een behoorlijk aantal eigen honden en een prachtig stuk land waar de eigen- en opvanghonden heerlijk tot rust kunnen komen en bestudeerd kunnen worden voordat er een degelijke eigenaar gezocht wordt.
Mijn hond Chi-Ka werd ook door haar opgevangen. Ik kan deze stichting dan ook van harte aanbevelen. Zoals menigeen bekend is er veel bestuurlijke wanorde in hondenstichtingland, veel haat en nijd. Ik ben van mening dat stichtingen die daar tijd voor hebben en enige professionaliteit weigeren te ontwikkelen men echt moet zien te mijden want dit soort ellende gaat uiteindelijk altijd ten koste van de op te vangen honden.

Ik zou jullie de volgende hond willen voorstellen:
Haar naam is Maya. Maya is een podenco-mix. Ze is een half jaar oud en heeft een schofthoogte van 45 cm. Ze is een zeer aanhankelijke makkelijke hond die zonder problemen onaangelijnd mee uit wandelen kan worden genomen en zeer goed op haar naam en commando's reageert.
Ze kan makkelijk meegenomen worden naar openbare gegelegenheden en rijdt graag mee in de auto. Ook kan ze prima samen met andere honden. Op dit moment wordt ze nog opgevangen in een gezin in Spanje. Per 1 november echter zal ze bij Birgit gaan logeren in afwachting van een nieuw tehuis.

Ik vind haar ronduit prachtig:

Moet je die oren zien!! Aan de donkere neus en de donkere ogen kun je zien dat het een podencokruising is maar haar oren verraden haar podenco achtergrond. Mijn ervaringen met mijn podencomix is uitzonderlijk goed. Over het algemeen luisteren ze beter, hebben ze veel minder jachtinstinct dan raspodenco's en kun je ze vanaf de derde dag onaangelijnd uit wandelen nemen.

Mail me voor verdere info!

2 opmerkingen:

Bianca zei

Wauw Andrea wat een prachtige hond is Maya en idd die oren!!!!!!!!!!! We zitten hier vol meis, anders mocht ze zo bij ons komen, dat weet je. Ik hoop voor haar dat ze een goeie plek krijgt en laat je het weten als dat zo is?

gr. Bianca

Anoniem zei

Wat een schat! Als ik niet al twee katten had en de opleiding die heeeeel veeeeel tijd in beslag neemt... ik zou er serieus over nadenken!
Knuffels aan de vier schatjes van jou!

Bettina