woensdag, oktober 10, 2007

Shalima

Shalima, een Podenco Ibicenco van Mallorca.

Nog geen prinses, geen koningin, geen atlete maar een meisje dat jaren als fokteef gebruikt is en vervolgens afgevoerd is naar het grote dodingsstation van Mallorca, Son Reus.
Alsof dit niet al erg genoeg is, is ze vervolgens in het Duitse opvangasiel dat haar uit Son Reus opkocht zo dermate verwaarloosd dat zij in 2 maanden tijd meer dan een kwart van haar lichaamsgewicht verloor.

Net op tijd is ze naar Duitsland overgevlogen alwaar de adoptieorganisatie zich te pletter schrok bij de aanblik van de bijkans verhongerde hond.
Ik heb haar opgehaald in Keulen. Ze is nog broodmager maar heeft haar levenslust hervonden.
De consequentie hiervan is dat zij de ene dag tot veel in staat lijkt waarna zij de volgende dag alleen nog maar op de bank kan liggen.
Voorzichtigheid geboden dus...Astronautenvoer, een beetje beweging, veel rust en slaap en proberen haar stofwisseling en spijsvertering te normaliseren waarna we aan haar spieren kunnen gaan werken, want daar is weinig meer van over...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Shalima is een speciale snoes, m'n vergeet-me-nietje, nou vergeten worden zal ze echt niet meer hoor. voor dit dier en haar leven wordt gevochten en dat verdiend ze!
welkom in je nieuwe thuis Shalima!

je peettante
Gera

Anoniem zei

Nog eens gefeliciteerd!
Shalima is echt een prachtmeid en ik ben nu al verliefd op haar!
Ze heeft echt heel veel mazzel dat jij haar een nieuw thuis hebt gegeven.
Liefs, Bettina